Algemene voorwaarden en privacy

Algemene voorwaarden

– 1 Wanneer je mij inhuurt, werk ik met mijn eigen materialen.
Die zijn bij de prijs inbegrepen. Ik weet hoe ik met bepaalde materialen en technieken om moet gaan en wat ik daarvoor nodig heb. Bovendien weet ik hoe oud de materialen zijn, waar ze gekocht zijn en hoe ze bewaard en schoongemaakt zijn.
Ik zal dus niet met materialen van anderen werken.
En andere personen zullen niet met mijn materialen werken.
Tijdens mijn werk heb ik geen tijd om vrijwilligers die ook schminken, te begeleiden.

–  2 Ik moet veilig kunnen werken om mijn beroep goed uit te kunnen oefenen,
Daarvoor heb ik nodig:
Beschermd tegen kou, wind, regen en volle zon. Werken in een tent houdt voor mij in dat er niet slechts een (af)dak is, maar dat er ook zijwanden zijn vanwege wind en regen. Een parasol is niet afdoende bij regen en wind.
Bij temperaturen van 16 graden of minder dient verwarming te worden geregeld omdat het anders erg moeilijk mijn werk uit te voeren;
ik zit relatief stil en werk met mijn handen.
– Temperaturen boven de 25 graden zijn voor ballonnen niet wenselijk. Een koele plek, sowieso uit de zon, is dan essentieel.
Mijn werkplek is niet direct naast een geluids/muziekbox/speaker, band/D.J./artiest of een springkussen en, indien buiten met wind, niet naast een suikerspinmachine.
– Een werkplek langs een wand of in elk geval een afgezet deel achter mijn rug is gewenst, zéker om glittertattoos op te kunnen hangen.
Indien mogelijk graag een rechthoekige tafel (minimaal 1 x 0,5 meter per schminkster) en twee bijpassende stoelen of krukken per schminkster. Geen ronde tafel of kindertafel en kinderstoelen alsjeblieft.
Ik werk niet aan een picknicktafel of een inklapbaar bankje van een bier/tuintafel.
– Bij een discofeestje of een feest in de avond dient er voldoende licht te zijn om te werken en werk ik niet in de ruimte waar knipperende discolichten en harde muziek mijn werk belemmeren.
Indien ik, mijn materialen maar ook mijn klanten niet meer veilig zijn door weersomstandigheden of agressief gedrag door omstaanders, behoud ik mij het recht voor om zonder reductie op mijn factuur, mijn spullen op te ruimen en de werkplek te verlaten.
– In veel gevallen is bij buitenlocaties een stevige tent met zijwanden wenselijk. Ik ben in het bezit van  een kleine pop-up tent (die niet bestand is tegen wind hoger dan windkracht 3). Wanneer ik word ingehuurd en dit tentje mee dien te nemen, op moet zetten en moet afbreken, komen daar kosten bij omdat het mij extra tijd kost om op mijn werkzaamheden voor te bereiden.

  3 Ik ben artiest, geen oppas
Vanuit mijn werkervaringen in het basisonderwijs en de bibliotheek ben ik gewend met kinderen om te gaan. Echter, ik werk tijdens een opdracht met het kind dat op mijn stoel zit en ben niet bezig met het gedrag van de kinderen die staan te wachten. Ouders/volwassenen zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kind(eren).

– 4 Hygiëne
Ik reinig mijn materialen zorgvuldig en gebruik  desinfecterende middelen (97% alcohol) om bacteriën tegen te gaan. Indien een kind duidelijk (open) wondjes door ziekte heeft of een besmettelijke huidaandoening/ziekte heeft (bv koortslip, schurft, krentenbaard, ringworm of waterpokken), kan ik helaas niet op de huid schminken, dit om besmetting van mijn materialen en daarmee besmetting van andere klanten te voorkomen. Ook kan de huid weer beschadigen bij het verwijderen van de schmink en dat zou littekentjes kunnen opleveren.
Zeker na/met Covid neem ik geen risico en hanteer ik dit hygiëneprotocol.

– 5 Voor particulieren

Betaling dient contant en uiterlijk op de dag zelf te geschieden, uiterlijk nadat de activiteiten zijn uitgevoerd en voor vertrek.  Wanneer ik een tweede of derde schminkster erbij moet regelen en het om bedragen van € 100 of meer gaat, kan ik om een aanbetaling vragen.

– 6 Voor bedrijven/organisaties en het inhuren vanaf € 150 geldt:

– Uiterlijk7 dagen na verzenden van de offerte dient 50% van de betaling gedaan te zijn, hiermee is de opdracht definitief en is de datum gereserveerd. De resterende 50% dient de dag voor aanvang betaald te zijn, tenzij anders op de offerte/factuur vermeld.
– Annulering tot twee weken voor eerdergenoemde datum is kosteloos.
-Bij annulering binnen twee weken wordt 50% aan vergoeding gerekend.
– Bij annulering de dag voor en de dag van de datum van het evenement wordt 100% aan vergoeding gerekend.

Mocht het onverhoopt gebeuren dat ik zelf moet annuleren door bv ziekte of familieomstandigheden (bv overlijden), dan zal ik er te allen tijde voor zorgen dat er een vervanger komt. Het kan zijn dat het niet meer lukt last minute een beschikbare vervanger te vinden, ik hoop hiervoor op begrip. In dit geval worden er uiteraard geen kosten gerekend en wordt het volledige bedrag geretourneerd.

Privacy

Ook al ben ik geen groot bedrijf en bezit ik geen grote bestanden met klantengegevens, ook ik houd mij bezig met jouw privacy. Wat kun je van mij verwachten?

-Ik verzamel géén gegevens van bezoekers van mijn pagina’s op internet (deze pagina, Instagram, Facebook) middels bv cookies of klikgedrag. De gegevens die worden verzameld zijn alleen die gegevens die bv Facebook standaard verzamelt, zoals statistieken (bv mijn reactiesnelheid op meldingen van bezoekers, hoeveel likes erbij of eraf zijn).
– NAW gegevens zijn puur voor mijn administratie en zullen niet voor marketingdoeleinden gebruikt worden. Ik stuur ook geen nieuwsbrieven naar aanleiding van de NAW gegevens die ik van je heb. Deze gegevens worden nooit zonder jouw toestemming aan derden doorgegeven. Met  jouw toestemming worden ze hooguit gebruikt wanneer een collega in mijn plaats, uit mijn naam, naar jouw feestje komt. Dit gaat altijd in overleg.
– Ik zal altijd om je toestemming vragen wanneer ik een foto van jou of je kind(eren) wil maken om eventueel te gebruiken voor deze pagina, Facebook of Instagram. Plaats je zelf een foto op mijn Facebookpagina, dan geef je natuurlijk daarmee zelf het akkoord af dat de foto gepubliceerd mag worden en eventueel door mij gebruikt kan worden op een ander forum of ter promotie. Wanneer je mij een foto mailt of stuurt via Messenger of Whatsapp, geef dan aan of ik de foto mag publiceren of dat hij alleen bedoeld is ter info, als bedankje of attentie.
-Zijn er nog twijfels wat betreft privacy of fotogebruik of ben je er achteraf toch niet zo blij mee dat ik je foto heb gebruikt, laat het mij dan weten, dan kan ik het aanpassen.
-Omgekeerd geldt: zoek je fotomateriaal om een evenement waar ik kom, te illustreren met mijn werk (natuurlijk niet met het werk van een ander), dan ben je verplicht contact met mij op te nemen over welke foto van mij je wilt plaatsen. Ik mag dan wel toestemming hebben van ouders om hun kind op één van mijn fora te plaatsen, maar het is niet de bedoeling dat hun kind ineens op een andere manier in de media komt, bv in een krant, op een andere website of levensgroot in een bushokje te vinden is.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Deze pagina heb ik aangepast per januari 2024.

– terug naar de startpagina –

Schminken, glittertattoos, hennatatoeages en bellypainting