Ballonnen

ballon vogels
ballon vogels

Ballonnen en ballonfiguurtjes

Inmiddels zijn ook ballonnen en ballonfiguren aan het assortiment toegevoegd.
Met een paar eenvoudige ballonfiguurtjes wordt een feestje nóg feestelijker. De kinderen kunnen eerst geschminkt worden tijdens een verjaardagsfeestje, om daarna met een leuk ballonfiguur of een ballondier naar huis te gaan.  Voor de jarige kan ik bijvoorbeeld een prinses, eenhoorn, flamingo, alien of grote dino maken. Voor de andere kinderen zijn kleinere ballonfiguren mogelijk, zoals een pols- of haarbandje met een hartje of een kleine dinosaurus, een bloemetje of een lieveheersbeestje. Of een kikker, slang, krokodil, olifant, hondje, dolfijntje, beer, pandabeer of giraf. Misschien ze willen geen dier, maar liever een bloem, prinsessen-/toverstaf of zwaard van ballonnen.

Ik maak geen ballondecoraties zoals ballonbogen, ballonpilaren of levensgrote ballonfiguren.

Ballonnen: letterlijk en figuurlijk uit de natuur

Ballonnen zijn gemaakt van latex, het sap van de rubberboom. Daarmee zijn ballonnen een natuurproduct en zijn ze niet van plastic! Dat is namelijk een misverstand. Toch is het beter om niet aan oplaten van ballonnen te doen. Het touwtje van de ballonnen en ook de leeggelopen ballonnen zijn gevaarlijk voor dieren. Ze kunnen erin verstrikt raken of de ballonnen voor voedsel aanzien, ze opeten en erin stikken.  Hoewel latex een product uit de natuur is, duurt het erg lang voordat een ballon helemaal is afgebroken en is verdwenen. Beter is het dus om helemaal geen ballonnen in de natuur (of op de feestlocatie achter te laten).

Deze wijsheid en een groot deel van mijn ballonfiguren heb ik te danken aan de dames en de cursus van “De Ballonschool”.

terug naar de startpagina

Schminken, glittertattoos, hennatatoeages en bellypainting