Hennatatoeages

henna tattoo na 24 uur
henna tattoo na 24 uur
hennatatoeages
hennatatoeages
henna tatoeages
henna tatoeages

Hennatatoeages

Hennatatoeages of liever: hennaversieringen, bestaan al honderden, zo niet duizenden jaren. Het zijn versieringen op de huid met henna. Henna is van een plant. Wanneer de plant gedroogd is, wordt hij vermalen tot poeder. Wanneer daar bijvoorbeeld water bij komt,  komt de natuurlijke kleurstof (nooit zwart!) vrij waarmee tijdelijke tatoeages op de huid gemaakt worden. Dit gebeurt vooral bij traditionele gebeurtenissen zoals een bruiloft, in landen als Marokko en India. In het Westen kwamen henna tattoos onder de aandacht toen artiesten ermee in videoclips en op de rode loper verschenen. Zo had Madonna voor de clip “Frozen” in 1997 haar handen met henna laten beschilderen.

Voor wie zijn hennatatoeages geschikt?

hennatatoeage met de pasta nog op de huid
hennatatoeage met de pasta nog op de huid
henna tattoo met de pasta nog op de huid
henna tattoo met de pasta nog op de huid

Hennatatoeages zien er erg decoratief uit en meestal zijn het vrouwen die een hennatattoo op hun hand willen. Toch is zo’n tattoo ook erg leuk voor jongens. Behalve bloemen, dolfijnen  en vlinders zijn er namelijk ook bijvoorbeeld enge draken, stoere tribals en chinese tekens.  Ik maak géén traditionele bruidsversieringen, maar afgeleiden daarvan, in een modern jasje dus.

Omdat een henna tattoo een tijdje moet drogen (ongeveer 20 minuten of langer) en het ontwerp minimaal 1,5 uur op de huid moet blijven zitten om een goede kleur achter te laten, is het voor heel jonge kinderen niet erg geschikt. Maar dat hangt ook van het kind af natuurlijk. Verder was mijn oudste klant tot nu toe 65 jaar. En omdat het een tijdelijke tatoeage is, zit je er niet aan vast. Leuk voor een keertje. Leuk, omdat papa en mama ook tatoeages hebben. Leuk, om een keer te proberen hoe het nou in het (bijna) echt zou zijn. Dus hennatatoeages zijn voor heel veel mensen, jong en oud, man of vrouw, erg aantrekkelijk.

De hennatatoeage blijft 1 tot 2 weken zitten en verdwijnt vanzelf. Om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, moet het ontwerp de eerste 24 tot 36 uur droog blijven. En warm.

Geen zwarte henna

Hennatattoeages kleuren in allerlei varianten van rood, oranje of bruin. De kleur verschilt per lichaamsdeel en per persoon. Henna is een natuurproduct en levert zelden irritaties of allergische reacties op.
In situaties waar dit wel het geval is, gaat het niet om henna! Er is dan gebruik gemaakt van zogenaamde zwarte “henna”. Maar pas op, zwarte henna bestaat helemaal niet. Omdat mensen zo graag willen dat hun tattoo op een echte tatoeage lijkt en dus zo donker mogelijk moet zijn, zwart eigenlijk, is er een chemische kleurstof gebruikt. De henna die ik gebruik is puur natuur. Om hennatattoos te kunnen maken, gebruik ik verse henna, water, suiker, etherische olie (bijvoorbeeld tea tree en lavendel) en citroensap.

gemaakt met time tattoo ink, géén zwarte henna!
gemaakt met time tattoo ink, géén zwarte henna!

Wel heb ik huidvriendelijke “time tattoo ink”, die langer blijft zitten dan schmink, maar net zo huidvriendelijk is. Deze inkt wordt ook gebruikt voor airbrush tattoos en bodypaint. Ik heb behalve zwart ook donkerblauw, rood, wit en groen. Zo kan ik toch een zo echt mogelijke tattoo maken, zonder gevaar voor allergische reacties.

 

– terug naar de startpagina – 

Schminken, glittertattoos, hennatatoeages en bellypainting