Bellypainting

bellypaint pauw
bellypaint pauw
bellypaint met fotoshoot
bellypaint met fotoshoot

 Bellypainting

Bellypainting of buikschilderen bestaat al langer, maar is sinds de reclame van Orange Babies, met zwangere, met HIV-besmette moeders en hun buikschildering, helemaal hot!

bellypainting
bellypainting

Bellypainting (een buikschildering) is een prachtige ervaring voor aanstaande moeders en hun partner, eerdere kinderen, vrienden en familie.
Bellypainting gebeurt meestal op locatie, soms bij de aanstaande moeder thuis. Dit kan op haar verzoek zijn, maar ook een totale verrassing zijn omdat anderen een babyshower voor haar hebben georganiseerd.

De aanstaande moeder zit letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van de aandacht; één op één met mij of met meerdere mensen eromheen. Geen rijen kinderen die geschminkt worden, maar één moeder. Een bellypaint aanbrengen duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Met schmink is de bellypaint weer afwasbaar en dus tijdelijk te zien. Maar, met een aantal mooie foto’s blijft het naast een bijzondere ervaring, ook een mooie herinnering. De ene keer gebruiken de aanstaande ouders de foto’s om het geboortekaartje mee te maken, de andere keer maken de ouders er een bedankkaartje van of lijsten de foto van de bellypaint in.

belly painting met naam
belly painting met naam

Een belly paint kan plaatsvinden als de buik van de moeder mooi rond en gespannen is, dat is meestal vanaf de 30e week van de zwangerschap.
Wat ik ontzettend leuk vind is,  natuurlijk als de baby eenmaal geboren is, het geboortekaartje te ontvangen, of mijn belly paint er nu op staat, of niet.

geboortekaartje
geboortekaartje

Bellypainting met schmink of henna

Een belly paint met schmink is van zeer tijdelijke aard. Maar er kan natuurlijk ook een belly paint gemaakt worden met henna. Zolang de afbeelding de eerste 24 tot 36 uur droog en warm blijft, kan het ontwerp optimaal kleuren en blijft het ongeveer een week zichtbaar. Omdat er alleen natuurlijke henna wordt gebruikt, kan het geen kwaad voor de baby. Kijk voor meer informatie over henna op mijn pagina over hennatatoeages. Een bellypaint met schmink is  uiteraard ook niet schadelijk voor de baby.

bellypainting
bellypainting
henna bellypaint
henna bellypaint

Wat voor belly paint is er mogelijk?

Een bellypaint maak ik altijd in overleg met de aanstaande moeder/ouders of met degene die de verrassings babyshower organiseert. Wat zijn favoriete ontwerpen van de ouders? Wat zijn hun hobby’s? Welke kleuren vinden ze mooi? Weten de ouders al of het een jongen of een meisje wordt? Zo kan ik een voorstudie maken en de bellypaint altijd aanpassen aan de wensen van de klant. De naam van de baby kan, indien die al bekend is, erop geschreven worden.  De foto met naam zal ik uiteraard nooit voor de geboorte van de baby bekend maken wanneer ik de foto op Facebook of mijn website plaats.

In samenwerking met een fotografe kan ik je ook een bellypaint met fotoshoot aanbieden. Je komt dan naar de studio in Dordrecht. Voor mogelijkheden en actuele prijzen kun je contact met mij opnemen.

– terug naar de startpagina –

kleine bellypaint
kleine bellypaint
buikschildering
buikschildering
bellypaint met fotos
bellypaint met fotoshoot
belly paint
belly paint

Schminken, glittertattoos, hennatatoeages en bellypainting