Schminken

Schminken is leuk voor iedereen

Schminken kan van eenvoudig tot ingewikkeld. Met een paar kleuren schmink kan ik een kind omtoveren tot een prinses, tijger, dolfijn, draak, haai, eenhoorn, papegaai,  superheld of regenboogprinses. Je laten schminken is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor “kids” boven de 10, 20, 30 en zelfs 40 jaar. Kijk maar eens naar mijn mooie eyedesigns. Het is een oogversiering met schmink, maar hij ziet er feestelijker en sierlijker uit dan make-up. Leuk voor elk feest, of het nu carnaval is of Halloween, een braderie, verjaardag of een vrijgezellenfeest.

eyedesign bij mezelf
eyedesign bij mezelf
eyedesign door mij gemaakt tijdens een workshop
eyedesign door mij gemaakt tijdens een workshop

Schminken tijdens een feestje

themafeestje zeemeermin / onderwaterwereld
themafeestje zeemeermin / onderwaterwereld

Meestal laat ik kinderen zelf bedenken hoe ze geschminkt willen worden. Dan komen ze de ene keer met voor de hand liggende ontwerpen en de andere keer ontstaan er de gekste ideeën. Ik schmink bijna alles!
Soms neem ik mijn voorbeelden mee, om kinderen sneller te laten kiezen wat ze willen. Er staan standaard designs op en juist ook ontwerpen die erg in trek zijn, maar waarop de kinderen uit zichzelf niet 1, 2, 3 komen. Voor een themafeest kan ik schminkontwerpen aanpassen. Wil je dat ik alleen dieren schmink omdat het voor dierendag is? Wil je mij laten schminken tijdens een feest rondom Sinterklaas? Of is het een prinsessen- of zeemeerminnenfeest? Dan ga ik aan de slag en zoek ik speciaal daarvoor ontwerpen uit. Ik kan komen schminken, maar er kan ook een combinatie worden gemaakt met glittertattoos en/of hennatatoeages.

materiaalProfessioneel materiaal

De materialen waarmee ik werk zijn hoogwaardig van kwaliteit. Ik gebruik merken als Superstar, Diamond FX, PartyXplosion, Cameleon en Fusion. Deze schmink is dermatologisch verantwoord en is oa glutenvrij en vrij van gevaarlijke chemische stoffen. De kleuren dekken goed en zijn over het algemeen goed af te wassen. Het is sowieso raadzaam om schmink op de volgende manier af te wassen:
Maak een sopje in de hand met zeepvrij wasmiddel (bv babyshampoo), breng dat aan op de schmink en spoel het af. Daarna kun je met een washandje aan de slag. Mocht er een kleurwaas achterblijven, ga je kind niet schrobben (zéker niet met babybillendoekjes) totdat het kind er een rode, vurige of schrale huid van krijgt. Met make-up reiniger met olie gaat het restant  meestal weg. En anders even een dagje of nachtje wachten en dan nogmaals wassen. Dan is het écht weg.

Behalve in materialen investeer ik ook in techniek; ik volg workshops, oefen thuis of tijdens schminkjams. Erg leuk en leerzaam.

Voor vragen over schminken, thema’s, combinaties en prijzen kun je contact met mij opnemen. Dan kunnen we bespreken wat je wensen en mijn mogelijkheden zijn en welke kosten eraan verbonden zijn. Zo kan ik elk feestje aanpassen.

terug naar de startpagina

Schminken, glittertattoos, hennatatoeages en bellypainting